Nivå på våre turer

For å hjelpe deg som gjest til å velge den turen som passer best for deg på tidspunktet du skal reise har vi nivåmarkering på våre turer. Merk at mange av våre reiser foregår i ulike sesonger, og vanskelighetsgraden kan variere fra sesong til sesong. Nivåene kan derfor brukes som en indikator, men ikke en fasit på hvordan det oppleves for enkelte deltaker. Enkelte turer er også vanskelig å vurdere da de kan ligge i grensen mellom to ulike nivåer. I slike tilfeller setter vi nivået opp et hakk. 

Våre nivåer baserer seg på fysikk. Hvor tungt eller fysisk krevende de ulike turene kan oppleves. Risiko er ikke tatt med i vurderingen over nivået på turene, men risikograden på de ulike turene samsvarer ofte med nivået på de aller fleste turene. Noen av våre reiser foregår i risikofylte områder, og du som deltaker aksepterer ved deltagelse at ulykker kan skje, uavhengig av hvilet nivå turen er kategorisert som. På de mest ekstreme turene krever vi dokumentasjon på erfaring og at du som deltaker er skikket til å delta. Ved å melde seg på spesialturer og ekspedisjoner aksepterer du også at risikoen er veldig høy.

Vi har fem ulike nivåer

Veldig lett - lett - moderat - krevende - veldig krevende

Nivå 1 - Veldig lett

Dette er enkle turer som har svært begrenset fysisk aktivetet, og krever ingen forberedelser før avreise. Overnattingssteder har god standard. Dersom det er aktiveter på turen er de lite fysisk krevende og distansene er korte.

Eksempel på en tur som er kategorisert som veldig lett: Safari

Nivå 2 - Lett

Dette er turer som inneholder litt aktivitet, og som krever at du som deltaker er i normal fysisk form og er glad i bevegelse. Du må rett og slett være klar for å jobbe litt for å nå målet. På disse turene trenger du ikke forkunnskaper om aktivetene, men det er alltid en fordel. Som oftest er overnattingen i gjestehus, telt eller hoteller.

Eksempel på en tur som er kategorisert som Lett: fottur i Atlasfjellene

Nivå 3 - Moderat

De aller fleste turene våre ligger på dette nivået. Du må være i normal fysisk form og ha pågangsmot for å kunne gjennomføre disse turene. Du må være klar for en utfordring, og du bør ha forkunnskaper om det du skal delta på. De fleste turer går over mange dager og vi overnatter ofte i telt. Turene er mentalt og fysisk krevende, og kan inneholde tekniske elementer. 

Eksempel på en tur som er kategorisert som Moderat: Kilimanjaro.

Nivå 4 - Krevende

Dette er noen av våre mest krevende turer. Mange av våre ekspedisjoner blir også kategorisert som krevende. Turene går over mange dager og har tekniske elementer. Det er vanlig at vi går langt og bærer eller drar tungt. Klimaet er utfordrende og vi er langt fra sivilisasjonen. På disse turene settes det krav til deltagelse og utstyr. Enkelte av turene krever deltakersamling i forkant. Du bør ha svært god fysisk form og ha gode feltrutiner for å delta på disse turene. Du bør ha gjennomført èn eller flere turer som er Moderat før deltagelse.

Eksempel på tur som kategoriseres som krevende: Aconcagua.

Nivå 5 - Veldig krevende

Dette er ekstremturer som krever ekstremt mye av hver deltaker og oss som turoperatør. Det stilles høye krav til erfaring fra deltakerne.

Eksempel på tur som kategoriseres som Veldig krevende: Mount Everest

Island Peak med Everest Basecamp

Klatring

22 dager

Krevende

Island Peak med Everest Basecamp

Er du klar for en skikkelig utfordring? 6000-meteren Island Peak i Nepal ligger omringet av verdens høyeste fjell, og utsikten fra toppen er spektakulær!

fra

57 500,-

Ekspedisjon til Aconcagua

Ekspedisjon

22 dager

Krevende

Ekspedisjon til Aconcagua

Aconcagua er Sør-Amerikas høyeste fjell. Frister det å utfordre dronningen av Andes?

fra

80 000,-