Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på spørsmålene vi oftest får.

Hva er aldersgrensen for å delta på turene? 

På våre gruppeturer med nivå moderat eller lavere er det 16 års aldersgrense for å delta. Barn mellom 16 og 18 år må også ha følge av foresatt, og den foresatte må følge barnet under hele reisen. Om barnet for eksempel må snu på Kilimanjaro, må også den voksne som følger barnet snu. På turer med nivå krevende eller høyere er det 18.års aldersgrense. På gruppeturer i lavlandet (typisk safari) er den nedre aldersgrensen 12 år.
Det er ingen nedre aldersgrense på våre skreddersydde turer i lavlandet. Vi finner gode løsninger for familier som ønsker å reise med barn. 

Lager dere skreddersydde reiser?

Ja! Vi som jobber i Ekspedisjonsreiser skreddersyr private reiser for par, familier, vennegjenger og firmaer. 
Send oss informasjon om hvor i verden du ønsker å reise så lager vi et tilbud basert på deres ønsker, behov og budsjett. 
Les mer her 

Kan jeg betale reisen med kort?

Ja. Les mer om betaling her 

Hvor mange deltakere må være påmeldt for at turen skal bli arrangert?

På våre turer med lokal guide kreves det 4 deltakere for å arrangere turen. På våre gruppeturer med Norsk guide kreves det minimum 8 påmeldte deltakere for å arrangere turen. På skreddersydde turer er det ingen minimumsantall.

Er det nødvendig med vaksiner? 

Ja. Mange land har krav om vaksiner for innreise. For oppdatert informasjon anbefaler vi at du kontakt din lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner. Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet. Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

Bør jeg tegne reiseforsikring?

Når du reiser med Ekspedisjonsreiser AS må du før avreise tegne fullgod reiseforsikring som også skal dekke en eventuell evakuering og hjemtransport. Bevis på reiseforsikringen må du medbringe på reisen. Det er kundens eget ansvar å tegne forsikring som er gyldig under hele reisen. 

Ekspedisjonsreiser AS er også partner med en av verdens ledende og pioner innen reisetjenesteindustrien, Global Rescue. Global Rescue tilbyr de beste integrerte medisinske, sikkerhetsmessige, reise- og krisehåndteringstjenester tilgjengelig hvor som helst, levert av sitt team som er satt samme av paramedikere, psykologer, leger, sykepleiere og militære veteraner.
 
Du kan lese mer og tegne medlemskap her: https://partner.globalrescue.com/ekspedisjonsreiser/

Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Les derfor vilkårene nøye.

Hvordan får jeg visum til landet jeg skal reise til?

Det er den reisendes ansvar å sette seg inn i visumbestemmelser før reisen bestilles, samt ordne visum før avreise der dette er nødvendig. Det er mulig å kjøpe visum ved ankomst i de aller fleste land. Sjekk ut oppdatert informasjon her. 

Er det vanlig å reise alene?

Ja! På våre gruppeturer reiser nesten 50% alene. I tillegg til unike opplevelser er sjansen stor for at man ender opp med venner for livet etter en tur med oss. 

Jeg må avbestille. Hvordan går jeg frem?

Avbestilling må sendes skriftlig til info@ekspdisjonsreiser.no

  • Innen 24 timer kan du avbestille turen din helt kostnadsfritt
  • Ved avbestilling etter 24 timer beholder vi depositumet
  • Mellom 59 og 30 dager før avreise er det et avbestillingsgebyr på 50 prosent av reisens pris
  • Mellom 29 dager og avreise er avbestillingsgebyret på 100 prosent av reisens pris

* Det er andre regler for avbestilling for spesialturer og ekspedisjoner. Les våre reisebetingelser. 

Er jeg i god nok form?

Våre turer er variert og vi har ulik vanskelighetsgrad. Vi har ikke definert risiko på turene, men vi ser at risikograden i stor grad følger nivået på turene, med få unntak. Vi har delt nivåene inn i følgende kategorier: Veldig lett - lett - moderat - krevende - veldig krevende. Les mer om de ulike turnivåene her. 

Jeg er allerede påmeldt en reise, kan jeg bytte til en annen? 

Ja, det kan du, men det medfører et endringsgebyr på kr 1000,- (eventuelle gebyr fra flyselskap, underleverandører mm. kommer i tillegg til dette gebyret).

Er flybillett inkludert i prisen?

På de fleste reisene er flybilletter inkludert i prisen. På nesten samtlige reiser er innenriksbilletter alltid inkludert i prisen. På enkelte reiser kommer internasjonale flybilletter i tillegg. Dette er tydlig beskrevet i hva som er inkludert og ikke inkludert på hver tur. 

Er Ekspedisjonsreiser medlem av reisegarantifondet?

Ja, Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

 

Våre mest populære fjellturer

Island Peak med Everest Basecamp

Klatring

22 dager

Krevende

Island Peak med Everest Basecamp

Er du klar for en skikkelig utfordring? 6000-meteren Island Peak i Nepal ligger omringet av verdens høyeste fjell, og utsikten fra toppen er spektakulær!

fra

57 500,-