Eventyrlige Vietnam

Eventyrlige Vietnam

På denne reisen vil du kunne oppleve en enestående variasjon av mennesker, landskap og mat i et av Asias vakreste land.

Rundreise, Sykkel
NOK Fra 16 500,-
Varighet 9 dager
Nivå Lett

Book tur eller Send forespørsel

Om turen

På denne reisen vil du kunne oppleve en enestående variasjon av mennesker, landskap og mat i et av Asias vakreste land. En rundreise spekket med eventyr og opplevelser! Cruise gjennom den ubeskrivelig vakre Halongbukten mellom eiendommelige kalksteinsklipper i en tradisjonell vietnamesisk junke. La deg fortrylle av hovedstaden Hanois flotte pagoder, templer og fredfylte oaser. Bli med på sykkeltur gjennom Vietnams frodiggrønne natur. La deg bli bergtatt av det moderne Vietnam i Ho Chi Minh City. Smak på det praktfulle vietnamesiske kjøkkenet. La Vietnam ta deg med storm!

Høydepunkter på denne reisen

 • Cruice på Halong Bay
 • Byliv i Hanoi og Ho Chi Minh
 • Kultur og natur
 • God mat og dyktige guider

Hvem kan delta?

Denne turen er tilgjengelig for alle i normal fysisk form. Du trenger ikke erfaring fra høyden for å delta. Ta gjerne kontakt med oss dersom du er usikker. 

Sikkerhet

Ekspedisjonsreiser AS legger stor vekt på sikkerhet. Vi har 24t telefonberedskap hjemme når noen er på tur. Det betyr at både reisende og pårørende kan kontakte vaktansvarlig dersom noe oppstår på tur eller hjemme i Norge. 

Ved alvorlige høydeproblemer vil man bli evakuert til lavere høyder – som er den beste behandlingen mot høydesyke. Det er et krav at alle har tegnet gyldig reiseforsikring som inkluderer evakuering med helikopter samt hjemtransport før ekspedisjonsstart.

Vi stiller store krav til vår lokale samarbeidspartner. Vi samarbeider med de vi mener er de beste i bransjen, og som er kjent for å sette sikkerheten til deltakerne høyt. Vi kan aldri garantere at ulykker ikke oppstår, men du kan være sikker på at vi har gjort det vi kan for å legge til rette for at sjansen for ulykker er lavest mulig.

 

Ønsker du et utforpliktende tilbud?

De beste opplevelsene skaper du sammen med andre. Spesielt hvis du reiser med et reisefølge du selv har plukket ut. I mange år har vi tilpasset, skreddersydd og organisert fjellturer og ekspedisjoner for private grupper. 
Vi spesialtilpasser reisen slik at du bestemmer når, hvor og hvem du reiser sammen med. 

Trykk på send forespørsel eller send epost til info@ekspedisjonsreiser.no og motta et uforpliktende tilbud. 

Skriv ut informasjon

Trykk her for å skrive ut all turinformasjon på siden

Skriv ut informasjon

Kun skreddersøm - send forespørsel

Pris inkluderer

 • Profesjonelle engelsktalende guider
 • Overnatting i dobbeltrom inkludert frokost
 • Privat transport med private A/C-biler
 • Alle inngangsbilletter som angitt i reiseruten
 • Måltider som beskrevet i program
 • 1 ltr flaskevann per person per dag
 • 2 dager / 1 natt Cruise i Halong Bay
 • Flybilletter: Hanoi - Ho Chi Minh på økonomiklasse og inkludert flyskatter
 • Aktiviteter som er nevnt i reiseruten

Pris inkluderer ikke

 • Internasjonale flybilletter
 • Tips til guider
 • Singelrom + kr 5 700,-
 • Reiseforsikring og visum
 • Drikkevarer og enkelte måltider

Dag for dag

Dag 1

Ankomst Hanoi

Når vi ankommer Noi Bai internasjonale lufthavn blir vi møtt av en hyggelig representant fra vår lokale samarbeidspartner. Herfra blir vi transportert til hotellet. Resten av dagen er fri til egen disposisjon. 

Overnatting: Le Carnot Hotel |

Dag 2

Hanoi til Ky Son Village

Etter en god frokost blir vi hentet og den 60 km lange kjøreturen mot neste overnattingssted starter. Vel fremme blir vi ønsket velkommen med lokal grønn te' og innsjekk. Vi har litt tid til å utforske området før neste opplevelse venter. Klokken 11 kan vi delta på matkurs hvor lærer å tilberede lokale råvarer til gode retter. Etter lunsj er litt ledig tid til å slappe av, eller kanskje lære litt vietnamesisk? 

På ettermiddagen sykler vi en kort tur på 6 km. Guiden vil vise oss landsbyene Ky Son, Tam Son, Van Minh og Cham. Om barnehagen er åpen kan guiden legge inn et besøk her. Turen vil gi et innblikk i hverdagen til familier på landsbygden som lever av jordbruk. Ofte får deltakere også delta i innhøstingen om det er behov og ønske. Når vi er tilbake på hotellet forbereder de ansatte et deilig steam bad for oss (valgfritt!) mens vi slapper av og nyter lokale drikkevarer. 

Overnatting: Moon Garden Homestay | Måltider: Frokost, lunsj og middag |

Dag 3

Videre til Mai Chau

Før frokost kan vi delta på Yijinjing. Dette er en tradisjonell treningsform og starter klokken 07:00. 
Etter frokost kjører vi til Mai Chau gjennom fantastisk natur med risåkrer og grønne åser. Underveis er det lagt inn stopp i Hoa Binh for å besøke Muong Hill tribe. Når vi ankommer Mai Chau Town sjekker vi inn og spiser lunsj. Ettermiddagen er fri til egen disposisjon. Vi kan rusle rundt i grendene, møte lokalbefolkningen og få et innblikk i hverdagen deres.  

Overnatting: Mai Chau Ecolodge | Transport: 3.5 timer | Måltider: Frokost, lunsj og middag |

Dag 4

Sykling i Mai Chau

Etter frokost drar vi ut på en utflukt med sykkel. I dag ser vi bønder som arbeider i åkrer, lokalbefolkning som vever skjerf og vi besøker omkringliggende sjarmerende landsbyer. Denne dagen besøker vi også Thai Living Museum. På kvelden blir vi underholdt med tradisjonell dans mens vi får prøve den lokale risvinen “Ruou Can”. 

Overnatting: Mai Chau Ecolodge | Måltider: Frokost, lunsj og middag |

Dag 5

Videre til Ninh Binh

Etter frokost kjører dere til Ninh Binh for å ta en naturskjønn utflukt med Tam Coc robåt langs elven Ngo Dong. Du vil ha en hyggelig og spennende båttur med utsikt mot kalksteinsfjell og rismarker på begge sider av elven, og passering gjennom tre naturlige huler med vakkert glitrende stalagmitter som henger ned fra taket. Videre fortsett turen til Hoa Lu Ancient Capital, den steinmurede kongelige citadellet som tidligere var det økonomiske, politiske og kulturelle sentrum av Dai Co Viet (Great Viet) - den første sentraliserte føydale staten i Vietnam som eksisterte fra år 968 til 1010) . Det er også hjemlandet til tre kongelige dynastier: Dinh, og de tidligere Le og Ly-dynastiene. Tidligere var Hoa Lu Royal Capital pyntet med fantastiske palasser, praktfulle templer og helligdommer. Da kong Ly Cong Uan overførte hovedstaden til Thang Long (nå kjent som Hanoi), ble det den gamle hovedstaden. Sjekk på hotellet i Ninh Binh for over natten

Overnatting: Ninh Binh Legend | deluxe rom | Måltider: Frokost og lunsj |

Dag 6

Halong Bay

Etter å ha spist frokost på hotellet, kjører vi gjennom landskap med grønne rismarker til Ha Long Bay. Vi boarder en ''junkboat'' for et cruise blant hundrevis av holmer i Ha Long Bay. Nyt sjømat til lunsj og svømmetur (hvis været tillater det) før du besøker en grotte av gigantiske stalagmitter. Vi ankrer opp sent på kvelden for en overnatting ute på havet.

Overnatting: Glory Cruise | Deluxe cabin | Måltider: Frokost, lunsj og middag |

Dag 7

Videre til Hanoi og fly til Ho Chi Minh

Vi tilbringer morgenen på cruise mellom kalksteinsklippene og smaragdfarvannet i Ha Long Bay før vi går tilbake til havnen. På vei til Hanoi, stoppere vi ved en keramikkfabrikk for omvisning. Deretter kjører vi til flyplass til for avgangsflyet til Hue. Ved ankomst Tan Son Nhat flyplass, blir vi møtt av en lokal guide som videre vil transportere oss til hotellet i Saigon - en pulserende metropol. Saigon vrimler av energi, aktivitet og bevegelse. Den nye moderne skyline står omringet av kolonibygninger og tradisjonelle templer. 

Overnatting: Vien Dong Hotel | Superior Rom |

Dag 8

Utflukt til Ben Tre og Phong Nam

Etter å ha spist frokost på hotellet kjører vi til Ben Tre. Vi blir ønsket varmt velkommen og en utfukt med båt vil ta oss langs Chẹt Sậy-elven for å oppleve synet av lastebåter og tradisjonelle prosessanlegg for kokosnøtt langs elvebredden. Vi nyter utsikten mens båten tar oss til Cái Sơn-kanalen, hvor vi får se lokale fiskere som skaffer dagens inntekt. Videre sykler vi langs landsbyen til restauranten for lunsj. Etter en spennende og innholdsrik dag kjører vi tilbake til Ho Chi Minh for overnatting. 

Overnatting: Vien Dong Hotel | Superior Rom | Måltider: Frokost |

Dag 9

Hjemreise

Dagen er frem til hjemreise fri til egen disposisjon. I god tid før flyavgang kjører vi til Tan Son Nhat internasjonale flyplass for avreise. Velkommen tilbake på ny tur med Ekspedisjonsreiser. 

Måltider: Frokost |

Turdetaljer

Reisegarantifondet

Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Innkvartering

Vi bor på gode overnattingssteder som er minimum 3-stjerner.

Flybilletter

Flybilletter er ikke inkludert i prisen på denne turen. Vi sender ut detaljert informasjon om hvilken flyreise vi anbefaler at deltakerne bestiller. Vi anbefaler å bestille fleksible billetter. Dersom du ønsker at Ekspedisjonsreiser skal bestille flybilletter for deg vil dette bli fakturert når billetter blir bestilt. Det er flyselskapets regler for avbestilling som er gjeldende. 

Betaling 

Depositum kr 2500,- pr person må betales ved bestilling/påmelding. Normalt får du sluttfakturaen ca. 75 dager før avreise. 

Valuta

Den vietnamesiske valutaen heter dong og finnes i 200-, 500-, 1000-, 2000-, 5000-, 10 000-, 20 000-, 50 000-, 100 000-, 200 000- og 500 000-sedler. Den beste valutaen å ha med er amerikanske dollar, som kan veksles til dong overalt.

Vaksiner

Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner. Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet. Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

Reiseforsikring

Når du reiser med Ekspedisjonsreiser AS må du før avreise tegne fullgod reiseforsikring som også skal dekke en eventuell evakuering og hjemtransport. Bevis på reiseforsikringen må du medbringe på reisen. 

Ekspedisjonsreiser AS er også partner med en av verdens ledende og pioner innen reisetjenesteindustrien, Global Rescue. Global Rescue tilbyr de beste integrerte medisinske, sikkerhetsmessige, reise- og krisehåndteringstjenester tilgjengelig hvor som helst, levert av sitt team som er satt samme av paramedikere, psykologer, leger, sykepleiere og militære veteraner.
 
Du kan lese mer og tegne medlemskap her: https://partner.globalrescue.com/ekspedisjonsreiser/

Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Les derfor vilkårene nøye.

 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser 

Enkeltrom

Dersom deltakeren melder seg på alene med ønske om å dele rom, må man være inneforstått med at man vil automatisk bli belastet for enkeltrom dersom Ekspedisjonsreiser ikke finner rompartner. 

Lokale lover og regler

Vietnam er generelt et tolerant land, og man kan stort sett kle seg som man vil. Dersom man skal besøke et tempel, en pagode eller Ho Chi Minh-mausoleet forventes det imidlertid at man kler seg respektfullt. Man kan bli nektet adgang dersom man ankommer i shorts.

Ta alltid med deg passet eller en kopi (ta gjerne et bilde av passet ditt på mobiltelefonen) for identifikasjon ved behov. Besittelse av enhver form for narkotika er forbudt, og alvorlige narkotikaforbrytelser kan medføre dødsstraff. Kommersielle spill (poker etc.) er også forbudt og kan medføre fengselsstraff.

Reisende bør følge med i media, lytte til lokale råd, unngå store folkemengder som eventuelle demonstrasjoner og ellers være årvåkne, spesielt på steder med mange mennesker.

Elektrisitet

Vietnam bruker 220 volt. Normalt er støpslene som i Norge, men til tider kan det være forskjellige typer. Ta med adapter. 

Klima

Det nordlige Vietnam, hvor Hanoi ligger, har subtropisk klima med relativt kjølig vær om vinteren. I hvertfall sammenlignet med Sydvietnam, hvor Saigon og Mekong-deltaet ligger. Her er klimaet tropisk med dagtemperaturer over 30 grader. Regntiden ligger fra mai til oktober, og det er også i denne periode, sydvest-monsunen fejer over Vietnam.

Tidsforskjell

Tidsforskjellen mellom Norge og Vietnam varierer alt etter om Norge har sommer- eller vintertid:

Sommertid + 5 timer
Vintertid + 6 timer