Utflukter og opplevelser på Zanzibar

Selv om det for de fleste kanskje frister å ligge i vannrett stilling under et palmetre med lyden av bølgeskvulp fra Det Indiske i 25+ varmegrader så fins det også aktivteter for store og små. Dette er uflukter vi kan legge inn i programmet ditt før du reiser. Du velger selv om vi skal låse utflukten til en spesifik dag eller om vi skal bestemme dette litt nærmere avreise. For deg som ønsker flere opplevelser så er Zanzibar et perfekt feristed - både som ren strandferie, men også kombinert med Kilimanjaro og safari. 

Guidet tur i Stone Town

GUIDET TUR I STONE TOWN

Varighet: Ca. 3 timer
Pris: Fra kr 590,- pr person
Måltider inkludert: Ingen

Du blir hentet på hotellet ditt etter frokost (ca. 09:00). Det tar rundt 3 timer å utforske de smale gatene, historien, og arkitekturen. Du får et innblikk i swahilikulturen og historier om sultaner, slavehandel, krig og politikk. En gang var byen et blomstrende handelssentrum, og byen er fortsatt en smeltedigel av tradisjonelle afrikanske, arabiske, indiske og noen europeiske kulturer. 
Du får oppleve det berømte frukt- og kryddermarkedet, flere synlige merker fra slavetiden, Dr. Livingstons hus, det gamle fortet, Nasjonalmuseet, ruinene av Marahubipallasset bygget av sultan Barghash i 1880 og smale fargerike gater. 

Inkludert: Transport fra/til hotellet ditt, engelsktalende guide

Prison Island

PRISON ISLAND

Varighet: Ca. 3 timer
Pris: Fra kr 790,- pr person
Måltider inkludert: Ingen

Du blir hentet på hotellet ditt etter frokost (ca. 09:00). Avslappende utflukt til den vakre øya utenfor Zanzibar City. Opprinnelig bebygget som fengsel, men ble aldri tatt i bruk. Bygningene ble senere benyttet som venteplass for slaver. Rester av bygningene kan sees. Fra øya er det flott utsikt inn til hovedstaden, særlig når det er mørkt. Øya har også flotte badestrender og krystallklart vann. Korallrevene gir fantastiske omgivelser for snorkling. Øya er kjent for side enorme skilpadder. Vanligvis halvdagstur med båt og guide.

Inkludert: Transport fra/til hotellet ditt, engelsktalende guide, lån av snorkleutstyr

SAFARI BLUE

Varighet: Ca. 6 timer
Pris: Fra kr 1390,- pr person
Måltider inkludert: lunsj

Båttur som starter i fiskerlandsbyen Fumba i det vakre området rundt Menai Bay, syd-vest på Zanzibar med nydelige sandstrender, småøyer, laguner og vakker natur. Båten som brukes er den tradisjonelle mahognydhows som Zanzibar er kjent for. Dagen er lagt opp som en rolig med bading, snorkling rundt korallrev, kos og nytelse i vakre omgivelser slik det turkise Indiske hav kan oppvise. 

Inkludert: Transport fra/til hotellet ditt, engelsktalende guide, lån av snorkleutstyr, frukt, lunsj med sjømat og drikke. 

LIVET I JOZANISKOGEN

Varighet: Ca. 3 timer
Pris: Fra kr 790,- pr person
Måltider inkludert: Ingen

En guidet tur inn i Jozani-skogen som er en urørt urskog med en stort mangfold av dyr, vegetasjon, sumper, mangrove og høye trær. En perfekt tur for alle som er opptatt av å høre jungelens eksotiske lyder, kjenne dufter og se livet i trekronene og skogbunnen, helt annerledes enn de kraftige inntrykkene mange har fått med seg fra safarien, blant annet på Serengeti.

Inkludert: Transport fra/til hotellet ditt, engelsktalende guide,inngangsavgift i Jozani nasjonalpark

KRYDDERTUR

Varighet: Ca. 2 timer
Pris: Fra kr 690,- pr person
Måltider inkludert: Ingen

Guidet tur blant eksotiske krydder og frukter på plantasjer. Turen starter ved Kibweni Palace, videre til Kidichi. Her er persisk bad bygget av Seyyid Said Sultan tilegnet hans kone prinsesse Shehrzard, familiemedlem av sjaen av Persia. Turen gir fantastisk innblikk i mangfold av smaker og lukter fra krydder, frukter, urter, vakre planter og blomster. 

Inkludert: Transport fra/til hotellet ditt, engelsktalende guide,fersk frukt

FISKETUR

Varighet: Full dag
Pris: Fra kr 1590,- pr person
Måltider inkludert: Lunsj

Dette er turen for deg som ønsker å lære mer om tradisjonell fisking på Zanzibar. I motsetning til dyphavsfiske vil du bruke tradisjonelt utstyr ombord på en Dhow. Utflukten starter om morgenen (avhengig av tidevann) og dere forlater kysten i retning Prison og Bawe Island. Erfarne og dedikerte fiskere vil vise det fisketeknikker, og selv om du ikke har erfaring er sjansene store for at du vil dra opp fangst. Utflukten avsluttes med litt tid på en sandbank. Her får du servert lunsj (fra dagens fangst). Du kan også snorkle om du ønsker det. Turen avsluttes når solen går ned. Du blir så hentet og transportert til hotellet.

Inkludert: Transport fra/til hotellet ditt, engelsktalende guide,lunsj (dagens fangst), seile med Dhow, fikseutstyr, lån av snorkelutstyr. 

FISKETUR (deep sea)

Varighet: Full dag (ca. 7 timer)
Pris: Fra kr 4500,- pr båt (maks 4 personer)
Måltider inkludert: Lunsj

Dette er en fulldags utflukt med dyphavsfiske og snorkling på Mnemba Island. Du blir hentet på hotellet ditt og transportert til startpunktet. Her drar dere ut på en halvdagsutflukt med privat båt. Etter noen timer med fisking drar dere til Mnemba Island for snorkling 

Inkludert: Transport fra/til hotellet ditt, lunsj (dagens fangst), privat fiskebåt med kaptein, fikseutstyr, lån av snorkelutstyr, drikke og frukt ombord.