Reisedagbok - Aconcagua 2024

Her kan du følge oppdateringer fra gruppen som bestiger Aconcagua i januar 2024. Jani som er guide rapporterer hjem og vi legger ut ny informasjon så raskt som mulig.

Leder: Jani T. Barfod
Deltakere: Rune, Snorre, Victoria, Mari, Øysten, Esteban og Jens Jakup

Lykke til mot toppen av Sør-Amerikas høyeste fjell!

 

05.01.2024 - Avreisedag


Gruppen flyr fra Gardermoen kl 13:15 med Lufthansa. Forventet ankomst Buenos Aires 07:55 06.01.2024. Derfra fly videre til Mendoza. 

 

07.01.2024 - Mendoza

Etter et langt døgn på reise er gruppen endelig fremme i Mendoza. Det meldes om 32 grader og sol. Denne dagen har det vært utstyrssjekk og klargjøring til ekspedisjonsstart. 

 

08.01.2024 Videre til Penitentes

Til penitentes! Endelig var dagen her da vi setter kursen mot tynnere luft! Etter den siste hotellfrokosten på en stund sjekket vi ut av rommene og slo ihjel tiden til vi ble hentet med litt yoga i hotellresepsjonen. Etter vi ble hentet gjorde vi de siste forberedelsene i Mendoza-fikk før vi satt av gårde på den 3. timer lange bilturen med flotte utsikter mot fjellene I det vi kom frem var det rett inn i dome- teltet og pakke om bagasjen så klatreutstyret sendes rett til BC. Så var det innsjekk på hotellet og et par timer avslapping og chill før middag. Vi fikk servert en flott 3-retters. Det er luksus på nesten 2500meter over havet. Så var det bare å stupe i seng- i morgen starter den virkelige turen og over 2 uker i telt venter. - vi gleder oss!
 - Jani

09.01.2024 og 10.01.2024

 
Tirsdagen fikk en trist start, da en i gruppa måtte bli igjen grunnet en virusinfeksjon. Dette syns vi alle var veldig synd, men vi håper på rask bedring og gjenforening lenger opp i fjellet. Vi kom derfor i gang litt senere enn planlagt og var ikke fremme i Pampa de Lenas før kl. 19.
 

Etter en god natts søvn i den alt for varme soveposen(!!), som sikkert blir god senere, startet vi på dagens 16km lange etappe.
Det har vært sol i dag også, men mye vind, så vi merker ikke at vi blir solbrent Ganske tidlig så vi to veldig høylytte guanacos, en type lama. Dagens høydepunkt var helt klart å se fjellet «vårt» for første gang. Vi ble rett og slett bergtatt alle sammen.
Øystein og Mari har satt høyderekord og Victoria tisser hele tiden som jo er ganske utfordrende i denne vindfulle dalen.
 
Det river også godt i solhatten til Snorre, som er en slags caps med skjørt for å beskytte nakken..