Kilimanjaros. råeste. rute.

Ja, Kilimanjaro har mange ulike ruter. De starter i sør, øst, nord og vest. Rutene har ulikt startpunkt og lengde. Felles for alle er at de ender opp på Uhuru Peak - toppen av Afrikas høyeste fjell. 

Likevel..

Veien til toppen er kanskje den viktigste.

Har du hørt om mange som har gått via krateret på Kilimanjaro? Tvilsomt.
Har du hørt om mange som har gått via krateret på Kilimanjaro? Tvilsomt.

Ekspedisjonsreiser er eneste norske turoperatør som tilbyr guidet tur via Wester Breach. For å bestige fjellet via denne ruten trenger vi spesialtillatelse fra KINAPA. Vi trenger også dyktige guider som har lov til å lede via denne ruten. Det har vi. 
Vi starter med noen rolige dager ved foten av fjellet. Vi bor på et sjarmerende hotell med basseng. Kanskje ser du toppen av fjellet fra bassengkanten i den tropiske hagen? Det er viktig å ha det fint før og etter fjellturen. Vi skal samle krefter. Vi skal skape samhold og langånd. Videre går ferden til vestsiden av fjellet. Vi starter fjellturen med å gå Lemohsoruten opp til Lava Tower på 4600 meter. Vi går igjennom tett regnskog, buskelandskap og alpin ørken. Temperaturen, utsikten, teltplassen og været er ulik fra dag til dag. Vel fremme ved Lava Tower stopper vi opp. Herfra går både Lemosho og Machameruten videre til Barranco Camp. Vi skal rett opp fjellsiden. Litt ulikt de andre rutene så jager ikke vi soloppgangen når vi går mot toppen. Vi skal bestige fjellet senere på dagen enn vanlig. Hvorfor? Landskapet er for fint til å ikke vises frem i dagslys. 

Det tøffe toppstøtet

Vi starter toppstøtet klokken 04 på natten fra Arrow Glacier Camp på 4900moh. Det er tusen høydemeter til toppen. Langt lenger å gå. Det er bratt og utsatt. Dette er også grunnen til at så få andre tilbyr denne ruten. Risikoen er større. Opplevelsen er spektakulær. Etter 4-5 timer har vi nådd bunnen av krateret. Vi har kommet oss forbi vanskelige parti. På oss har vi klarehjelm for ekstra beskyttelse. Det er allerede lyst. Sola har stått opp og de som går via de andre rutene er på vei ned fra fjellet. Vi går i bunnen av krateret og beundrer landskapet. Vi krysser krateret og går til Northern Ice Field og Furtwangler Glacier, her venter teamet vårt med lunsj. Vi spiser og drikker godt før vi pusher videre til toppen. Vi bruker ca. 6-7 timer frem til lunsj, og herfra ca 1-2 timer videre til toppen. På toppen er det få andre klatrere. Vi har toppen nesten for oss selv, har god tid til å ta bilder før vi går ned til Barafu for middag og søvn. Gratulerer med bragden! 

<i>Spektakulært!</i>
Spektakulært!

Er du klar for å oppleve Kilimanjaro på en annerledes måte? Vi tilbyr bestigning via Western Breach sammen med norsk guide og vårt dyktige og sterke lokale team. 

Det er kun 10 plasser i året. 

Blir du med?

Les mer om turen og meld deg på her