Informasjon om covid-19

 

Selv om vi er på oppløpssiden av pandemien så vil den fortsatt påvirke oss i deler av verden. Her har vi samlet litt informasjon som kan besvare de spørsmålene du gjerne måtte ha.

Før avreise

Vi anbefaler alle som skal på en tur i nær fremtid å begrense eksponeringen for smitte. Skal du opp i høyden kan covid spille inn på om du når målet ditt eller ikke. Enkelte reisemål krever negativ PCR test tatt kun få timer før avreise. Bruk gjerne hjemmekontor dersom du har tilgang til dette.

Koronasertifikat

Ekspedisjonsreiser AS krever ikke at deltakere har godkjent koronasertifikat på reiser utenfor EU. Merk at det er du som deltaker sitt ansvar å påse at du har det som kreves for innreise til landet du skal reise til. Dersom det er et nasjonalt krav om at du må ha gyldig koronasertifikat for å delta på aktiveteter, spise på restauranter o.l så er dette også et krav du må oppfylle for å kunne delta på tur med oss. 

Reiseregler

Som deltaker er du pliktig til å holde deg oppdatert på følgende reiseregler:

Oppdatert informasjon om regler for inn- og utreise til Norge finnes her; https://www.helsenorge.no/koronavirus/reise/

I tillegg er det viktig å få en oversikt over regler for innreise til din destinasjon. Denne informasjonen ligger under Utenriksdepartementet (UD) sin reiseinformasjon, hvor man kan søke på aktuelle land; https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/id2413163/

Gjennomføring av reiser

Ekspedisjonsreiser AS følger UD sine reiseråd. Det vil si at en reise blir kansellert/avlyst dersom det utstedes reiseråd som er gjeldende for perioden reisen skal gjennomføres. Dersom det utstedes reiseråd som påvirker reisen du er påmeldt vil du bli informert om endringene og hele det innbetalte beløpet vil bli refundert.
Dersom det ikke er reiseråd vil vi gjøre vårt ytterste for at reisen skal gjennomføres iht. planene. Ingen reiser er avlyst med mindre vi informerer deltakerne om dette direkte.

Smitte og tiltak på tur

Deltagelse er på eget ansvar. Vi gjør det vi kan for å sikre at reiser kan gjennomføres så trygt som mulig. Vi forsøker å holde avstand til andre grupper, og anbefaler våre gjester å tenke smittevern underveis på turen. Det er ekstra viktig med god håndhygiene. Dersom du som deltaker blir smittet på tur må du forholde deg til de reglene og retningslinjene i det landet og området du reiser i. Ekstrakostnader og amputert/avbrutt tur må bæres av deg som deltaker. Det er derfor ekstra viktig med en god reiseforsikring som dekker aktivitetene du har planlagt å gjennomføre.

Avbestillingsregler

Dersom du ønsker å avbestille før avreise gjelder våre ordinære reisebetingelser så fremst det ikke er utesteder reiseråd og reisen er blitt avlyst av oss som arrangør. Reisebetingelsene våre kan du lese her:  https://www.ekspedisjonsreiser.no/praktisk-info/reisebetingelser

Reiseforsikring

Du som deltaker må sørge for at du har en fullgod reiseforsikring som dekker alle aktiviteter, evakuering og sykdom (også som følge av covid-19.

 

Våre reisebetingelser

Spørsmål og svar

Bestilling og betaling