Hvor mange dager bør du bruke på Kilimanjaro?

Et av de store valgene du må gjøre er hvilken rute du skal ta, og hvor mange dager du skal bruke. Dersom du ønsker å skreddersy reisen din er dette valg du står ovenfor. På våre gruppeturer har vi allerede tatt det beste valget for deg.

Marangu-ruten er vanligvis er en fem- eller seks-dagers tur. Machame-ruten kan gjøres i enten seks eller syv dager, mens Lemosho-ruten kan gjøres på syv eller åtte dager. Rongai-ruten som starter i nord kan bestiges på seks eller syv dager. 

Dersom du velger Machame 6-dager, vil den fjerde dagen være en lang dag fra Barranco Camp (3960m) til Barafu Camp (4640m). På syv dagers bestigning, vil denne dagen bli brutt i to kortere dager, og du vil bli en natt i Karanga Camp. Dette gir bedre akklimatisering og en mer uthvilt kropp før toppstøtet fra Barafu. 

Hvis du tar Lemosho-ruten, tar den syv-dagers ruten deg rett fra Big Tree Camp (2780m) til Shira Camp 2 (3900m), mens den på den åtte-dager vil bryte etappen i to med en overnatting på Shira Camp 1.

Vi anbefaler alltid våre kunder å bruke lengst mulig tid på fjellet. Her er noen grunner til hvorfor:

Akklimatisering

En av de største risikoene på Kilimanjaro er høydesyke. Dette kan stoppe deg fra å nå toppen, og i alvorlige tilfeller kan det forårsake skade på kroppen din.

Så snart du begynner å bestige Kilimanjaro, skjønner du raskt at "pole pole" er favoritt ordene til guidene. Det betyr "sakte sakte" på swahili, og er nøkkelen til en vellykket bestigning. Jo langsommere du stiger opp, jo mer tid har kroppen din til å akklimatisere, og dermed bedre er sjansene dine for å nå toppen, og å unngå høydesyke. Så igjen hjelper flere dager på fjellet vanligvis med dette.

Med dette tatt i betraktning anbefaler vi generelt våre gjester å velge Machame eller Lemosho når det gjelder akklimatisering. Disse rutene har også en vegetasjon som gir flotte naturopplevelser. Rongai med 7-dagers bestigning er også et bra valg, men naturen er ikke like spektakulær som Machame og Lemosho.

Toppen er nådd! Skal vi planlegge ditt summitfoto?
Toppen er nådd! Skal vi planlegge ditt summitfoto?

En flott opplevelse

Kilimanjaro er et merkelig, dramatisk og vakkert fjell, og under bestigningen passerer du gjennom en rekke forskjellige klimasoner og ser en rekke forskjellige landskap. En lengre bestigning gir deg mulighet til å ta inn mer av dette spesielle stedet, og langsommere tempo og høyere antall dager på fjellet vil bety at du har mer tid og energi til å virkelig nyte opplevelsen, med kortere daglige avstander og flere stopp.

Mens den lange Lemosho-ruten gir det aller beste bildet av Kilimanjaros forskjellige klimasoner, er Machame like slående. 

For å sette prikken over I'en på din reise til Kilimanjaro kan du kombinere bestigningen med avslappende dager på eksotiske Zanzibar eller i en av Tanzanias mange nasjonalparker. Det å oppleve ville dyr fra safaribilen eller sand mellom tærne etter minnerike dager på fjellet er noe som vanskelig kan sammenlignes med noe som helst annet. 

Velkommen på tur til Kilimanjaro!

 

Er du klar for Afrikas vakreste eventyr?

Kilimanjaro - Machame

Høye fjell

11 dager

Moderat

Kilimanjaro - Machame

En av verdens mest populære fjellturer. Bli med så skal vi vise deg hvorfor!

fra

24 000,-

Kilimanjaro og Mount Meru

Høye fjell

13 dager

Moderat

Kilimanjaro og Mount Meru

To av Tanzanias høyeste fjell i en og samme tur. Blir med på et ekte Afrikansk fjelleventyr!

fra

30 000,-